juni

 
Vi börjar dagen med två Lost-avsnitt, åker på roadtrip och lyssnar på världens bästa musik i bränt cd-format, kastar macka på Öland, träffar kusiner och dricker te ur koppar med får på.
 
 
Det är den sista kvällen i juni (när sommarn var som bäst) (ja jag relaterade precis till en kväll i juni)
Vilket betyder att imorgon är det juli och den 1:a blir så snabbt den 17:e.
 

pony

 
Läste i Elle om slarviga håruppsättningar, men tror inte min cykla-till-affären-och-tillbaka-i-motvind-hästsvans räknas.

the fourth, the fifth

 
Idag när jag vaknade på morgonen så kände jag mest: idag MÅSTE jag göra någonting annat än att göra absolut ingenting. Så jag bestämde mig för att ta lite bilder, plocka fram stativet och placera mig själv framför kameran. Det var faktiskt väldigt roligt. Slogs av hur långt mitt hår faktiskt blivit, det bara växer och växer.
 

new york

 
Hej hola good morning! (Morgon och morgon, jag har varit vaken sen 9 imorse)
Idag är jag lite ensam hemma och jag tycker det är superskönt som vanligt. Gjorde en sallad med quinoa, lax och avokado till lunch och jag blev s å mätt! (Who says a salad can't get you full?!?!?!) I morse såg jag två GG-avsnitt och jag har textraden "new york i love you, but you're bringing me down" inklistrad i hjärnan AND IT WON'T GO AWAY??!! Det är så lite tid kvar till England att min hjärna är helt loco och vill tänka på engelska hela tiden. Kan se framför mig hur jag kommer irritera hela min umängeskrets med att prata engelska 24 timmar om dygnet efter språkresan. 
 
Annars är det solsken och black flies shufflas upp på min spotify men jag låter den spelas ur högtalarna i vardagsrummet. Allt är bara bra med andra ord.

wings wouldn't help you

 
Blev förvånad när jag blev tipsad om den här låten (tack agnes), eftersom det var en låt av Bon Iver som jag inte kände till. Först när jag såg omslaget (soundtracket till filmen New Moon) så tänkte jag "jaha vad är det här" men när jag väl lyssnade så var jag helt fast. Det är en låt i klass med vilken Bon Iver-låt som helst!

tumblr-favoriter just nu:

 
 

striped

 
Igår bar jag min favoritoutfit, dvs randig tröja + Levi's 501:or. Hittade tröjan mitt i Bikboks rea när jag var i Göteborg. När jag shoppar har jag en tendens att alltid känna på alla plagg medans jag går runt, och när jag hittar något som känns skönt så stannar jag och tittar närmare. Det här var ett sådant fall, jag fastnade direkt för den här tröjan då den är av världens skönaste material.
 

en midsommarnattsdröm

 
Ni vet, man kan inte riktigt fånga en solnedgång på bild, och hur många bilder man än tar på en maträtt så kan mottagaren aldrig känna smaken själv. Kvällssolens strålar genom tallarna på Öland kan man bara känna mot ansiktet när man väl står där. Men man kan alltid försöka, för sakens skull. Dessa är oredigerade.
 
 

am

 
Häromdagen släppte Arctic Monkeys en ny singel (Do I Wanna Know? ↓ lyssna!) Och i september släpper de ett nytt album! De är helt klart ett av mina favoritband just nu. 

/gbg

 

Sommarlovet har precis börjat och jag har spenderat några av de första dagarna i Sveriges näst största stad, Göteborg. Har träffat fina Klara, shoppat, andats in stadsluften och bara mått så himla bra.  

 

Har funderat rätt mycket på vad jag vill åstadkomma med den här bloggen. Skrev ner några punkter och ideer igårkväll och den som lever får se!

xoxo


facts

- jag biter aldrig på naglarna förutom när jag är extremt nervös
- jag har alltid varit intresserad av antikviteter och design, när jag gick i sexan så var antikrundan typ veckans höjdpunkt och jag sprang runt hos min mormor med förstoringsglas och letade stämplar hela tiden
- jag föredrar frukt framför godis och chips osv
- några serier jag sett är Grey's Anatomy, Vänner, Lost, One Tree Hill, Pretty Little Liars, OC...
- jag känner mig bekvämast bakom kameran
- jag tror jag håller på att utveckla en mindre fobi för småstäder
- mina vänner betyder väldigt väldigt mycket för mig, och det är därför jag inte riktigt sett fram emot sommarlovet  lika mycket iår, för att vi (oftast) har så himla kul i skolan
- jag har ända sedan sexan varit väldigt intresserad av politik
- första gången jag smakade sushi tyckte jag inte alls det var gott, men nu älskar jag det!
 
 

sommarlov

 
 
2013-06-14

tumblr-favoriter just nu:

(fattar ni ens hur taggad jag är på paris eller)

8b, aldrig mer

 
Tror det är en blandning av vänskap, att gå hem från bussen i sommarregn och att det är skolavslutning imorgon som gör mig så himla lycklig just nu.
 
Imorgon slutar vi åttan och det känns faktiskt inte särskilt sorgligt längre.

summertime sadness

 
Firade att det är sommarlov på fredag med fina, fina vänner. Jag flätade Bellans hår och åt vattenmelon för första gången iår.
Igår städade vi ur skåpen och jag lämnade in min nyckel till skåp nummer 320. Men idag gjorde vi mest ingenting och imorgon ska vi ha kvalitetstid med klass 8b och jag har en känsla av att det kommer sluta med att alla sitter och klagar på regnet.
Men endå
Up & away

although my judgements known to fail

Har min blogg blivit en trädgårdsblogg alla undrar ingen vet.

sunday sunday

Igår var som söndagar i juni är som mest. Bar så många nyanser av blått att jag hörde en röst inom mig skrika "someone call the fashion police!!!" MEN när man bara är hemma är faktiskt alla modebrott lagliga.

am

Well now then Mardy Bum 
I've seen your frown 
And it's like looking down the barrel of a gun 
And it goes off 
And out come all these words 

And it was all up, up and away 
Oh, but it's right hard to remember that
On a day like today 
 
Jag tror det är lördag idag men jag vet inte för veckodagarna flyger förbi och jag är inte längre säker på
någonting.

Sailor

Spenderade förmiddagen i en segelbåt. Somnade på däck när jag solade så har bränt mig typ överallt haha. 
Fler perks of being a båtägare är att hela min värld gungar just nu.(mår så himla illa det är sjukt)

5th

Hade egentligen tänkt att gå igenom besväret vid namn att platta håret idag, men när jag gick upp på morgonen så bestämde jag mig för bulle-som-jag-sovit-i-looken istället. (fab eller hur) Dagarna som återstår av åttonde klass är räknade och jag tror inte att någon bryr sig särskilt mycket om någonting alls längre. 
 
När jag kom hem var jag beredd på att träna men valde kaffe och avokado istället.
Fattar inte att jag inom nästa mening kommer blogga om trädgård, men here goes everything: Planterade fyra stycken stockrosor för ett tag sen och det är de som syns på bilden ovan ^. (Kolla så fina de är kolla vad bra jag är på trädgårdsarbete) (började tänka på den här låten nu)
Snart ska jag iväg till Bellan för att laga och äta middag (värsta vad vuxna vi har blivit, jag vet) och det kommer bli mysigt like always! 

17 like high (skojar är 14)

 
Alltså om man vill kan man vara nyttig men om man vill kan man också äta pannkakor med nutella och blåbär i eftermiddagssolen med sin storasyster (och lyssna på rebecca & fiona)
Nu ska vi se på Lost
Up & away

/stora drömmar blir lite större här

 
Det är första juni och jag sover alldeles för länge som vanligt. Kan inte undgå att hamna i det där tillståndet där jag inte vet om jag är vaken eller fortfarande drömmer. Utanför regnar det trots att det var så ljust igår, trots att det är skolavslutningsmånadens första dag. Igår sprang jag en mil men idag springer jag mest ifrån mina humörsvängningar. Var så glad igår men idag känner jag mig mest konstig. Trots det spelar jag Oskar Linnros och Arctic Monkeys i vardagsrummets högtalare och det känns endå helt ok. Har börjat skriva igen och orden flyter över mig som saltvattenvågor och jag skapar karaktärer och platser jag aldrig besökt i takt med skvalpet.
 
Det kunde varit värre.
Det kunde alltid varit värre.