26 Maj

 
Eftersom jag är som jag är fick jag lite smått panik när jag insåg att hela maj snart gått utan att jag skrivit särskilt mycket på bloggen. Maj är ju min bloggmånad. Hänvisar till detta inlägg som alltid får mig vilja gråta. Går ner till vattnet där jag nu bor och inser att det var precis här jag tog de där bilderna 2013. Herregud det är tre år sedan jag gick i åttan och var en liten känslig person.
 
(Det är jag väl fortfarande dock..) Syntes idag
 
Idag är det torsdag 26 maj och jag har skrivit klart nationella provet för matte 2b. För de i klassen som inte ska läsa matte 3 som jag som utökad kurs nästa år tjohej så var det sista matteprovet någonsin. Tänk. Men det var det alltså inte för mig. Och provet var svårt och jag är besviken för att jag inte kunde svara på frågorna. Har pluggat stenhårt med deep focus-listan på spotify på högsta volym i lurarna varje mattelektion det här året, jobbat hemma varje vecka. Kört stenhårt nu inför NP. och så sitter man där på provdagen och fattar ingen C-uppgift. Jag vet att jag inte ska ta åt mig och alla tyckte det var lika svårt men jag ville bara att det skulle gå den här gången. Att tiden skulle vara värt det. Så blev det inte
 
Övriga tankar
 
Mina kuddar luktar fortfarande sur rök sen i fredags
 
Det är fint ute och jag tar den långa vägen hem
 
Jag har så fina vänner i skolan
 
Om tre veckor åker jag till frankrike
 
Det var allt
 
 
 

Slutet av maj

Solen skiner. Jag mår bra.

Två veckor

 
 
 
 
Först vill jag prata om förra veckan. Förra veckan mådde jag så himla bra. Skrattade hela måndagen, färgade håret ljusare på tisdagen, solen sken och sen var jag ledig i fem dagar. Vi seglade för första gången iår och jag åt mina första glassar. Lyste som en solstråle och tänkte ljusa tankar.
 
Hade meningen "låt aldrig någon annans åsikt om dig komma i vägen för din kreativitet" i huvudet hela tiden. Det är nog min bästa mening hittills.
 
I skrivande stund är det torsdag, veckan efter och jag har ont i bröstet. Har ett historiaprov nästa vecka med en lärare som tycker vi ska sätta oss i solen och njuta istället för att plugga. Vill lyssna på honom. Vill så gärna ha sommarlov nu.
 
Har inte sovit bra på flera dagar för jag har fått en fantastisk ovana som heter förlora sig i fantasybok om kvällarna och jag läser och läser tills jag glömmer vem jag är totalt och det är så himla, himla skönt.
 
Så jag är trött. Kanske tar dopaminet i hjärnan slut som vi pratar om i psykologin. Kanske har man en dal efter en topp. Men idag, historiaprov eller inte eller matte nationella om två veckor eller jobbig bok i svenskan att läsa eller inte så mår jag bra, bättre. Sprang vid vattnet och tänkte på sommaren.
 
Bilderna ovan är ifrån igår. Kom hem vid fem från skolan. Allt var inte på topp. Gick en liten promenad som blev en lång. Lyssnade på havet. Blev lugn. 
 
Kan typ inte ta in att jag bor så här nära vattnet nu.
 
Vet inte vad jag ska skriva mer, förutom att jag hoppas att jag kan somna ikväll. Ni med. Kram