sista juni

 
Nej det är inte ett svett-filter, har nyss varit ute och sprungit och
 
saker man aldrig, aldrig ALDRIG ska göra: 
1. Ta droger
2. Äta precis innan man springer
 
Mådde så sjukt illa...
 
+ Hade min allra första arbetsdag idag!!!!! Så produktiv. Sov endast ett fåtal timmar igår natt och hela morgonen var som ett töcken. gick upp vid halv 6. går inte ens upp så tidigt när det är vardag
 
+ Mkt pratiskt att sommarjobba på sin blivande skola då man kan öva sig på att hitta till klassrum utan karta och sova i biblioteket

paris topp 10

Titeln på detta inlägg i äran till vår guidebok som missbrukades under de här dagarna. Var alltså med mamma i paris och det var rättigenom trevligt och underbart. Mindre hektiskt sällskap än sts, mer strosande och mer franska. Skev ner lite tips och höjdpunkter från världens bästa stad! :
 
 
1. Louvren. Okej, ärligt talat så var vi aldrig inne på själva muséet, men att sitta utanför pyramiden och bara ta in all fantastisk arkitektur och världens största museum är en upplevelse i sig. (Min fascination över denna plats kan ha något att göra med den här videon också)
 
 
2. Tuilerieträdgården. (Le jardin des Tuileries) Var här den första kvällen och det var verkligen en jättebra start, såg eiffeltornet direkt! Kedjan Amarino sålde glass där, och eftersom jag sett blom-glassar på tumblr blev jag helt exalterad och köpte en. Tyvärr var hon bakom disken nog ny på jobbet för jag fick istället en vanlig glass som halvhjärtat försökte likna en blomma.
 
 
3. Trapporna vid Madeleinekyrkan. Vi hade gångavstånd hit och det är verkligen en jättefin byggnad. Stora rabatter med färgglada blommor och ett bra ställe att bara njuta av sommarkvällen en stund. I närheten på andra sidan vägen finns en jättebra resturang med röda persienner där vi åt lunch. Fick äntligen min salad Nicoise. (ping alla i franskagruppen) 
 
 
4. Ladurées vaniljmacarons. Att handla på Ladurée var inte dirket överst på min lista, men tyckte det skulle vara kul att smaka hur macarons "egentligen" ska vara eftersom jag testat att baka dem själv. Köpte en vanilj och en choklad och vaniljen var amazing medan chokladsmaken var ganska torr.
 
 
5. Notre dame, om det inte är för lång kö utanför. Vi hade turen att komma dit tidigt på morgonen, och kunde gå in och ut i kyrkan på 10 minuter. Stort, mörkt, häftigt. Om man sedan vill till Saint Germain så kan man gå över bron med alla hänglås.
 
 
6. Picknick i Jardin de Luxemburg. Helt klart den bästa parken!
 
 
7. Crêpes!!!! För de som inte vet vad crêpes är så kan jag förklara att det är pannkakor. Fast godare. Fråga inte varför. Minns inte vad det här stället hette men det låg i Saint Germain, precis tvärs över gatan från Ladurée.
 
 
8. Den här restaurangen. Alltså hjälp det var så gott. 20 rue Germain Pilon, Montmartre. Ta risotton! TA ALLTID RISOTTON!!!!! Godaste jag ätit i hela mitt liv. Mycket smickrande bild på mig för övrigt.
 
 
9. Utsikten från trapporna vid Sacre Coeur. Kanske inget bra tips för den som inte vill hamna precis bland alla andra turister, men det var verkligen häftigt att kunna se hela staden ovanifrån.
 
 
10. Gå upp tidigt, åk tunnelbana, upptäck smågator, titta på husen, låtsas att du är fransk? GÖR ALLT!!! guud jag vill tillbaka. helt sjukt egentligen hur man kan vara i paris när man vaknar och sedan gå och lägga sig i sin egen säng på kvällen?

21 juni

 
Idag är det lördag och näst sista dagen av första sommarlovsveckan. Blommorna från annas student har vissnat sedan länge, jag har sagt hejdå till jakob som åkt till london och till bellan som åkt till öland för att stanna där. hela. sommaren. vad är jag utan henne?? Vem ska jag nu visa alla mina veganrecept för?? Gjorde egen sushi för första gången, badade för första gången, fick sommarens första bikinirand. Firade midsommar på öland i år igen och seglade hem i solnedgången och det räckte. Fyller knappt en sida om dagen och har inte rört min gitarr på tre veckor. Rensar ut två kassar kläder ur garderoben och rensar internet på resturangadresser och smultronställen. På måndag åker vi till Paris och jag funderar på om jag borde hålla den här vanan till staden jag har så blandade känslor för. Sover dåligt, målar naglarna vita mitt i natten och vaknar och drar upp rullgardinen och det är ljust ute, sen när är det alltid ljust ute? Älskar ljuset. Får kalla kårar varje gång någon envisas med att nynna på himlen är oskyldigt blå och jag lämnade nog aldrig förnekelsestadiet. Men är okej, mår bra och livet är så enkelt.
 
Min chiaplanta har överlevt!! och tomatplantorna växer som en djungel, allt bara VÄXER så sjukt mycket. Hoppas att jag kan växa lite i sommar också. Vill ha en sån där sommar som folk pratar om, när de "hittade sig själva". (Frågan är om man gillar det man hittar eller om man bara blir ännu mer skrämd?) Nu ska jag se efter vad jag skrev ner för mål i början av nian och kanske rapportera vilka jag nådde och vilka jag bara kom halvvägs på.
 
 

juni

 
Har sommarlov. Vaknar vid nio. Äter frukost i sängen. Somnar igen i solen. Planerar Paris. Mår jättebra. Gör vad som helst för att slippa tänka.

ma2

 
Vet inte vad jag ska börja för jag tror att allt precis tog slut. Jag ska lyssna på ben howard hela dagen och försöka reda ut all röra jag har i mitt huvud. Är så tacksam för allt, älskar er allihop 9b. Skitsamma om några 99:or kommer vara 9b i höst, vi kommer alltid finnas kvar.

12 juni

 
VI SLUTAR NIAN IDAAAAG är så glad kommer bli så ledsen men glad igen och sen ledsen och sen är det sommarlov

ett år senare

 
sakna mig

old pine

6 juni 21:47
herregud

vad tar du med dig hem

Usch vad länge sen det var jag bloggade på riktigt. Det är bara rätt mycket nu. Genomgår slutet av många små saker som grey's anatomy s 10 och min sista hemkunskap (ÄNTLIGEN!!!!!!!!!!!!!!), men också några stora saker som att det är min sista gitarrlektion med Lasse imorgon och att min syster tar studenten och att jag får tårar i ögonen när vi övar på låtarna till avslutningen. Försöker verkligen tänka på vad det är jag kommer sakna och vad jag känner mig lättad över att slippa och ja,
 
 
Kommer sakna när det regnar och alla blir sådär sura (jag med). Att cykla till Gösbäck även fast det är sjukt ansträngande och vi är lata. (särskilt när det regnar) Att se Agnes, Moa och Jakob efter lunch på tisdagar när vi inte setts på hela dagen. Rogers dåliga humor och hans blick när någon frågar om han rättat proven. Att Li säger "hej alla trevliga" med sin sån där ironiska röst när hon ser oss för vi vet att vi förmodligen ser ut som 26 sura dagens ungdom-ar. Jag kommer sakna Jullan. Mitt skåp. Att köpa tuggumi med Maria. Allt sånt där. Kommer också inte sakna rätt mycket men det gör ju ingenting nu.
 
Ingenting spelar någon roll längre för var sak har sin tid, det här var vår tid och nu är den faktiskt över?
Hur hemskt det än låter så känner jag mig mest lättad. och glad. 

första juni

 
tiden