29 dec

Hej!
 
Imorgon är det nyårsafton och jag satt nyss och funderade över mina nyårslöften. Försöker minnas vilka jag hade förra året. Hur kan det som kändes så viktigt då, inte betyda tillräckligt för att kommas ihåg nu? Undrar jag. Vad har jag lärt mig 2014? Vad har ändrats? 
 
Lista på saker jag lärt mig iår:
 
- att folk säger att "allt går upp och ner" och vad de menar med det egentligen
- att Dowton abbey är lika bra som Jakob säger
- det samhällsekonomiska kretsloppet
- allt om Sokrates
- att det inte finns någon mening med att spendera tid på sånt man inte trivs med
- meningen med skolan
- meninglösheten med att inte tycka om sig själv
- vilka träningsformer som passar mig
- att ett miljöombyte kan betyda mycket mer än vad man kan tro
- att jag får fjärilar i magen när jag ser på aktuellt och vad fasen är det
- vad jag vill göra efter gymnasiet (resa)
- vad jag vill tänka när jag vaknar varje morgon 
- att alla är människor precis som jag, hur läskigt det än känns
- att ha en ""fin instagram"" är det mest meningslösa och patetiska man kan lägga tid på
- att jag växt ifrån ben howard
 
2014 har varit svårt och jobbigt och gammalt och nytt. Det har varit farväl värre än jag kunde förvänta mig, och jag överlevde allt. Det ska jag tänka på imorgon. Att jag kom över det som jag var rädd för. Kanske går det helt enkelt inte att misslyckas nu. För folk säger, mina föräldrar säger, min skolsköterska säger, min dagbok säger, min psykologibok säger, att allt är en bergodalbana. Först går det upp och sen går det ner. Att jag hatar att tänka så, för att det blir en ursäkt till att ligga i mitten. Att bli bekväm i att låta livet bli neutralt, där man inte låter sig själv vara riktigt lycklig och nöjd, för att det är en längre väg att rasa sen. Men att det är sant. Att livet är både det ljusa och det mörka, och att leva på riktigt är att ta sig igenom båda delarna. Here's the good that's in the bad. Here's the bad that's in the good. Here is life.
 
Och så går jag vidare. Nu är det 2015. Jag ska inte bli vegan. Jag ska inte "träna mer". Inte stänga in mig själv i regler jag inte vet varför jag sätter. Jag vill bara leva, hur det än blir och ser ut. 

juicing

 
Kan ni gissa vad jag fick i julklapp? (Grönkål överallt)

i could give it up on thursday

 
"And don't you ever forget, why you get up, and you put one foot in front of the next."

Onsdag i december

 
Dagens onsdagskänsla. Snart jullov snart jullov snart jullov. Vi har typ ingenting i skolan men varför snälla någon VARFÖR känner jag mig stressad. Jag HATAR psykologi, hur mycket jag än kämpar med ämnet som för övrigt kommer direkt från helvetet så får jag bara E. Jag vill inte ha E. jag vill ha ett A.
 
Bortsett från psykologin så borde jag inte känna mig stressad. Lugna ner mig. Jag är lugn. Var på gymmet igår och känner mig som den konstiga yoga-tjejen i hörnet. Skyller på att jag egentligen går på gym för passen, så varför kan jag inte göra mina solhälsningar där också liksom...
 
På lovet ska jag 
1. sova
2. fira jul och nyår
3. träna
4. läsa ut boktjuven
 
Den här boken som har kommit så nära inpå mig. Läste en timme imorse och lite efter skolan, men beslutade nu att ta en paus resten av dagen. Vill bara fortsätta läsa den. På rikigt har jag inte känt så här sen jag läste katarina von bredow i femman, det är nästan läskigt. Allt annat bara försvinner, kan sitta insjunken hur länge som helst.
 
Vet ni att det snart vänder, snart blir kvällarna ljusare. Det känns som jag överlevt vintermörkret förvånandsvärt väl. Tror det är en blandning av en grupp samhällsvetare, apelsiner varje dag, en kille, yoga, måndagslöpning och god natts sömn som har fått mörkret att kännas ljusare än vanligt.
 
Hur mycket jag än ogillar psykologi så kan jag inte neka att jag älskar det. Jag hatar att jag inte förstår det tillräckligt för högsta betyg, visst, men jag finner det så fascinerande med hur vi fungerar... Har lärt mig muttra "regression"och referera till Freud. All hest kring betygen gör att jag glömmer hur intressant det vi läser om är. 
 
att det tar ett helt inlägg att rensa i sitt huvud. 

Kokos

 
Måndag eftermiddag. slutade vid halv två och hade inga läxor, så lyssnade på jazz och bakade. (45+livsnjutaren i mig tog över totalt) Kakorna blev superduper, jag har velat testa receptet sen i somras? Det är dock en hel del ovanliga ingredienser i, så kanske jag borde försöka återskapa det.../ återkommer 

Frukost

 
Visste inte vad jag skulle äta imorse, tror jag satt i 45 min och drack citronvatten och läste DN. Hallon är alltid ett bra val så bestämde mig för en smoothie bowl! Har inget att säga till mitt försvar ang. färgen men... mina björnbär är snart slut 

6 dec 00:48

Klockan började närma sig ett, satt på diskbänken och åt torr müsli. Tänkte på kvällen. På hur kalmar såg ut från ölandsbron. svart vatten, tända hus. Allting bara lyste. Lime och dansa jättefult, gå på toa bara för att få någon minuts tystnad. le i en främmande badrumsspegel. hör hur någon spelar min favoritlåt på nedervåningen, låtsas att jag är med i en film och,
där sitter du
och låter heartbeats stanna kvar i högtalaren fastän alla vill ha tillbaka housemusiken
 
ett år imorgon men allting känns som i början