Hemmalistan

 
 
vad hände här haha? kreativt ryck

Rimliga målsättningar

 
 

Stadsbiblioteket 10.32

 
Sov länge, till 8 och rullade iväg till stadsbiblioteket tidigt för att sno en av de fina fönsterplatserna. Och precis som jag trodde, jag älskar att sitta här. Tittar ut genom fönstret på dagisgrupper, hundar och pensionärer, en kvinna i femtioårsåldern som såg ut att tänka över sitt liv. I nästan likadan regnjacka som jag.
 
Igår tänkte jag på att jag är 20 och vad det innebär. Det är mer vuxet än vad jag någonsin varit. 
 
Igår var jag på pilates och oj vad mycket snygga tanter det var där. Vi gjorde någon benövning som jag inte gjort sen jag höll på med Cassey Ho och gode gud, det var så intensivt?? På ett så bra sätt? Mari Andrew skriver ju i sin bok "find a workout method that doesn't feel like punishment" och kanske är pilates det för mig. 
 
Imorse när jag gick hemifrån hade jag min gröna regnjacka, mina randiga vantar och min stora grå halsduk från La Fayette i Nice. Luften var dimmig men ändå krispig, och jag var helt glad inombords. Jag kände mig så oövervinnerlig. Vinglade iväg på mammas gamla cykel och trampade upp för Arkivgatan. Lyssnade lite på La Poudre 
 
 2 saker som jag vill kuna säga att jag "threw out the window long ago" är:
 
- judgement
- comparision
 
 
 
Puss och kram på alla (lol) och imorgon är det fredag!

Förståelse

 
Jag har de senaste åren trott att jag behöver någon annans bekräftelse för att vara en riktig person. För att vara den jag vill vara måste den versionen först få en ok-stämpel av någon. 
 
Men de ser ju inte världen genom mig. Ibland är det som att poletten faller ner. Jag bestämmer att såhär tycker jag om mig själv och jag bryr mig faktiskt inte om mer än så. Jag har sett mig själv innan och utan och jag väljer att stanna. Du är som du är. Jag bestämmer över mig själv. Jag bestämmer att allt kommer bli bra.

30+

HEJ bloggen. Värt att skriva om är att jag går runt och tänker på mitt vuxna jag. Vill gå på yoga om helgerna och plantera om blommor på vardagskvällar. Spendera söndagar i en för stor jeansskjorta från 2012 och måla om gästrummet.
 
 Men du. Anledningen till att jag är så sprallig ikväll är:
 
- Jag hittade världens finaste höstkappa idag. Alltså gillar den så mycket. Den är vinröd, och när jag tog på mig den var det som att något bara klickade. Att det kan göra så mycket, jag blev så glad.
 
- Fick sånt fokus på Lux idag och läste 2 kapitel i Hague riktigt noggrant. Så kan slappna av ikväll och vill gråta lite för det är SÅ SKÖNT
 
- Jag hade seminarium som inte gick så bra, men jag bara kände hur okej det var. "Du kan vara sämst i klassen och jag kommer älska dig ändå" tänkte min inre röst. Bestiger berg för den rösten.
 
 
 
- Åt overnight oats till frukost och vem blir inte sprallig inombords av det liksom
 
- Lyssnat på Säkert! och Billie Marten hela dagen, så himla bra musik
 

Sambib 10.39

 
Jag vaknade vid 7 och kände att den här veckan kommer bli... som den blir. "Bra" tänkte jag skriva men det känns så innehållslöst. Fin, kanske. Enkel. Men den kommer ju bli som den blir. Och det är så den ska vara. Veckan är sig själv, livet är sig självt. Jag är mig själv. Helt enkelt.

 
Solen skiner in genom fönstret jag sitter vid och jag läser om byråkrati, förvaltningspolitik. Vid kl. 13 ska jag på föreläsning om det svenska systemet och regeringsbildning. Du hör ju. Det är mycket nu. Mycket intressant.
 
Jag surfar på nya halsdukar, nya jackor, nya skor. Jag vill bli en ny person. Jag vill bli höst-Lisa. Kanske är det fånigt men det känns som att yttre saker skulle påverka mig så himla bra. Lite förändring. Lite material, färger och. Tyg.
Jag ska köpa gardiner den här veckan. Jag ska gå på yoga. Jag vill springa en gång till i stadsparken. Jag vill läsa ut Svensk författningspolitik för alltså fatta vad smart man låter när man säger att man läst en bok som heter
 
svensk
författnings
politik
 
vad är det ens. Som jag brukar säga på måndagar, ny vecka, nya möjligheter att läsa författningspolitik.....mmm
 
Ikväll ska jag på dansen och kanske testa att laga bönpasta för första gången! Seriöst, varför har jag aldrig provat det. 100% dags att jag tar tag i mitt liv och testar bönpasta. 
 
Kram från er måndagstjej

Mitt eget fönster

 

Vårt kaos

 
Gillar dig så himla mycket

lör morgon

 
Den här veckan har jag pluggat i Botan flera gånger. Då har jag känt mig som lyckligast. När jag lyssnar på parkarbetarna prata, när jag läser om riksdagen. När jag läser politik och kön.
 
Dagarna går och de går väldigt mycket upp och ner. Ena stunden tänker jag, vad svamlar jag om, andra så är jag riktigt orolig för mig själv. Jag går på lina
 
Det är fint att bo själv och bestämma allt, men det är lite svårt också. Det är lite svårt att ha fyra väggar. det blir tyst
 
jag spelar franska poddar på högsta volym, jag dricker grönt te på grönt te, jag sover ut. jag spelar jazz och drake och bryr mig inte om grannen hör. vissa dagar känns det okej andra långt ifrån
 
 
men jag känner bara vad fan
 
det får gå som det går jag orkar inte noja mer. jag är bara människa

Ge mig en ny synaps

Ge mig en känsla av trygghet i mitt eget huvud
"Det är som att allt känns vasst, som att det är så enkelt att falla över kanten i mig själv"

Onsdagsglad

Det var så så fint i botan idag. Så himla himla fint

Tvivel

Hej igen bloggen. Jag är i ett så himla stort tillstånd av tvivel idag. Asså jag fattar inte livet. Hur fan ska man få allt att gå ihop????????????

Tisdagbloggande

 
Snabbt hej ifrån HH - Hemtenta Helvetet!!!
 
Dansen var så. himla. kul. Jag är så glad att jag tog tag i det, kände mig som Mari Andrew när jag satt där i väntrummet och jag lovar det finns ingen bättre känsla <3 
 
 
 
 
Nu är min paus slut! KRAM! Jag klarar det här!
 

Andra inlägget samma måndag. Känslan av höst


 
Det sköna med att vara student är att man kan säga "idag är jag hemma och är sjuk" när man är sjuk. 
Jag är förkyld och pluggar på golvet. Det gick precis förbi en person med brunt hår och glasögon, med två resväskor. Undrar om han ska komma eller åka, och var. 
 
Jag har tre kastanjer i fönstret som jag plockat.
Kram

Måndag i min första tentavecka

 
 
Det är min första tentavecka! 
 
 
Är lite nyfiken och undrar om jag kommer ligga i en stressad pöl på AF-bostäder-golvet och gråta? Eller kommer jag vara den som sitter kvar längst på Lux på kvällen, med åtta koppar te i blodet. Hmm... Kanske är det ett val.
 
Jag vill vara nöjd med mig själv och min insats. Den som gjort sitt bästa på första tentan. Den som tog sig tid till att inte stressa och höll sig till schemat, tog sina pauser, skrev sin text. Läste sina böcker. Börjar faktiskt tro att det går att plugga utan stress.
 
För att skriva om något mer intressant dvs växter: Kolla bilderna på alla mina nya fina växter! Äntligen har jag någon mer än jag i mitt liv. Det är så skönt att umgås med dem, att bara säga godmorgon, vill du ha lite vatten (här någonstans kommer folk börja skrika på mig att skaffa fler vänner..)
 
Idag är det i alla fall måndag och i linje med det håller jag på och tvättar, så sitter hemma och pluggar idag. Har blötlagt kikärtor och ska göra hummus till lunch så får väl erkänna att min hjärna tänker 80% på tahini och 20% på John Rawls men det är väl så det brukar vara
 
Military History Monthly – John Rawls John je suis désolé
 
Något jag gillar att tänka på när jag tänker på politiska teoretiker (vilket såklart är ofta) är att Nozick var lite av en populär, cool filosof som folk tyckte var snygg och fräsch. Tror det var hans drivkraft mer än politisk teori.... 
 
Nej nu ska jag gå ner i tvätten igen och kolla läget. Nästa gång ska jag säga hej OCH le samtidigt till grannarna (: 
 
Kram <3