Rooisbos

Min rooibos är slut. Får panik. Vad dricker man på kvällen när man spenderat tre timmar på en jobbansökan, bakfull och helt slut.
 
Jag vaknade vid 12 och det kändes som jag hade liksom sovit igen alla timmar jag lagt på uppsatsen förra veckan. Sovit minst en arbetsvecka. Tittar på klockan. 11 och en halv timme. Ja, ja

Så jag vaknade och insåg att jag måste till Systembolaget, och hämta min högtalare hos Tanya i klassen. Hon var inte ens där. Gick in i hennes hus, skrev in koden. Hämtade den och cyklade vidare mot systemet. Det tar 10 minuter. Jag höll i en flaska gin.
 
Cyklade hem. Cyklar till bussen. Josie skriver, kan du cykla till kjell och company och köpa batterier till mig. Jaha??? Cyklar till kjell och company. Cyklar till bussen IGEN. Missar bussen med en sekund. Väntar 15 minuter på nästa. Hamnar sist i kön in i bussen trots att jag var först på hållplatsen
 
Jaha???
 
Kommer hem till Josefina och det är kartonger överallt. Hon är helt vimsig. Det är inflyttningsfest.
Jag ställer mitt gin i kylen.
 
Klipp till att sitta och dricka bubbel i ett brett glas på fot, prata med en läkare med J. Klassiker? Hör Johanna gå och komma tillbaka. Hon säger, Kron är här. Jag kastar mig om halsen på honom. Jag har saknat honom så mycket. Vad gör du i stockholm, säger jag. Vad gör du här fortfarande??? säger han. Ska du säga???? tänker jag. Men jag fick honom att åka och nu skyller jag minsann mig själv
 
Vi sitter på golvet under fotändan av den nya sängen. vi pratar om allt. sjunker ner i ett hav av jackor. då är allt som man ville att det skulle bli
 
 
 

16/02

 
Känner mig tankfull, vet inte riktigt vad det är. Är det någon slags tvekan inför studierna, alla val man gjort? Vänner som går vidare i livet, och jag med. Men vart? Jag har fortfarande massa tid, kommer alltid att ha. Ingenting tar slut. Ändå går tiden snabbare och snabbare på något sätt.
 
Skriver om participatory research, vindkraft och skogsbruk och pluggert har nog aldrig varit så intressant som nu. Önskar bara jag kunde få någon stabil erfarenhet i sommar, det hade varit så himla skönt. Vi får se var det tar vägen.
 
Har slutat dricka kaffe och gör istället 2 liter earl grey te varje morgon, känner mig som pappa 2015
 
Lånade On the Political av Chantal Mouffe på Sambib, det kändes som jag gick stats B igen. Men på ett bra sätt. Har en känsla att jag verkligen vill läsa böckerna vi nämner i skolan, vill ha de i min bokhylla, skriva i marginalerna. Men ska man lägga 1000 kr på det? Och sen när vi ska flytta var ska jag göra av alla böcker. Om vi flyttar, var vi flyttar. Var ska vi bo?
 
Adrien sa imorse när vi vaknade att han jobbat hela natten, på det sättet att han sov men ändå jobbade i huvudet. Det lät hemskt, det har hänt oss båda två innan. Vad händer i kroppen då? Sover man ändå?
 
Skriver som sagt en uppsats om skogsbruk och konflikter mellan skogsägare och miljöaktivister. Den ska in om en vecka. Känns lite kort men tror jag får ihop det som jag vill. Sa det till mamma på telefon och hon sa, du borde prata med morfar om det. Han var skogsägare länge. Då känner jag på ett sätt att jag kan ganska mycket, och på ett annat inget alls. Som att jag läst om allt möjligt men inte sett någonting. Sett träden men inte skogen, typ. Måste ringa morfar
 
Har på mig Andreas tröja idag. Hon gav bort den precis innan hon åkte till Tanzania förra veckan. Saknar henne redan, det kommer bli 8 veckor totalt. Undrar hur hon har det. Hon ska bestiga Kilmanjaro, den galningen. Hon är helt otrolig, hon sa något jag kommer komma ihåg:
"Precis när jag hade bestämt mig för att inte göra det, insåg jag att jag måste göra det"
 
Igår var hela min projektarbetes-grupp här hela dagen och vi drack massa te, kaffe och vatten hela dagen samt åt diverse innehåll från olika matlådor, riskakor och tigerkaka. Det var en helt otrolig dag, alla i min soffa. Vi jobbar med tillståndsprocesser, pratar vindkraft och agonism. Det ska bli så sjukt kul att forstätta och se vad vi kommer fram till.
 
Så generellt är allt väldigt bra just nu. Ibland lägger jag mig ner, tittar på mitt rum eller fönstret och ser allt, och blir helt full av lycka. Ibland går jag in på Linkedin och blir helt stressad, jag måste sluta göra det på morgonen. Har svårt att gå upp på morgonen, men sover så bra hela nätterna. Känner mig så trygg här, som att det är ett tillfälligt hem men ändå verkligen vårt. Anna ska komma ikväll och äta sushi här. Snart kommer våren.
 
<3
 
 
 
 

jan/feb / Ja ja / dernier métro

 
Vad är viktigast av att skriva på min uppsats och skriva på den här gamla bloggen?
Det är februari i mitt liv, hur hanterar jag det det här året? Ser på Hotell Romantik av alla saker, och det ger mig många stora insikter. Typ som att om jag är 24 nu (säger alltid att jag är 23?? men det är helt fel) och att det innebär ungefär ingenting, eftersom man tydligen kan leva när man är 74. Så det betyder att jag har,?? 50 år till? av att gå omkring och skriva uppsatser om transition, rita teckningar, dricka öl elelr gt för 130 kr på Arimans. Känner nu dock att detta inte alls blev som jag tänkte det jag ville skriva, tycker nu när jag säger det att 50 år inte alls känns länge???
 
hjälp
 
Jaja. Idag när jag cyklade hem från universitetet tänkte jag att jag sänker min ribba lite för februari. Såg bilder från A:s bror som var med massa kompisar och fick kris. Känns som jag har mina människor spridda över hela överallt. Var är mina grupperingar. Vet ej MEN för att komma till poängen så tänkte jag idag när jag cyklade att jag är väldigt nöjd just nu om jag:
-klarar mig genom alla kurser
-träffar personer jag älskar typ johanna, lovisa, anna
-att det är bra mellan mig och a
-att jag har lite tid att läsa, rita, skriva varje vecka
 
Allt är bra
 
Jaha annars i februari så drömmer man väl sig bort lite det hör väl till. Om jag ska vara ärlig trivs jag rätt bra med att ha 4 månaders dov kontemplation på ett år? är svensk och det går väl aldrig komma ifrån hur mycket rosé med isbitar jag dricker med Agnès och hon säger, flytta hit (och mamma säger, du ska väl stanna hemma nu)
 
öh vad ville jag säga
JO
jag lyssnar på den här låten och det får mig drömma massa om frankrike vilket är helt fucking TYPISKT eftersom jag verkligen inte vet vad jag håller på med och förmodligen kommer flytta mellan där och här hela livet, toppen
Dernier metro - The Pirouettes
 
Jaja här är en bit av den texten

Arrivé vers la station y'a une meuf qui coure aussi
Comme elle est plutôt jolie je l'attrape et je lui dis
Si on l'a pas c'est pas grave on partage un taxi
Mais son seul objectif c'est le dernier métro

Blivit lite besatt av historien, att i paris går sista metron kl 2 på natten, så vid denna tid kan man se folk springa tillsammans för att hinna
 
MEN eftersom man varken bor i paris eller behöver springa efter tunnelbanor så får man glädjas över det som finns här så som fina vintertulpaner med blåbärsris. och lyssna på konstig spansk musik, testa massa dataspel för att vara snäll, måla skålar med Johanna och när vi alla äter lunch i skolan och man får höra saker som norrskenssemestrar, SFI-kurser, tinderdejtande och mina klasskompisars perspektiv på sverige som jag älskar. allt är bra, behöver inte vara någon annanstans