29 september

 
Viggo brukar inte vara så mysig som han har varit den senaste veckan, han lägger sig bredvid mig i någon slags sympati-gos och finns där nar man har pluggpaus och spinner lite mysigt i bakgrunden när man inte har det.

23:27

Jag fyller sexton imorgon!!!!!!

Freud och Pavlovs katter

 
Pluggar psykologi. Det är intressant men inte tillräckligt för att ta lite blogg-pauser då och då. La också till en mycket bra och realistisk punkt på min Mål i Livet- lista.
 
På måndag ska vi då redovisa Eureka Street i grupper och jag har inte riktigt förstått denna irlänska bok fullt ut. Den är bra, välskriven och förvänandsvärt förvirrande. Konflikten mellan katoliker och protestater varvas in i ett nät av irlänskt slang, och en del av uppgiften är att skriva ner 50 "svåra ord" för att sedan lära sig dem utantill som glosor. Har skrivit ner nästan hälften nu och inser att om jag använder dessa ord i min vanliga, fakebrittiska engelska så kommer ju alla tro att jag är dum i huvudet som försöker prata irlänska också...
 
Så, lösningen på detta är att börja prata enbart med irlänsk dialekt. återkommer med resultat. (har ni märkt att jag aldrig återkommer med reslutat)
 

25 september

 
Lykke li, irlänska böcker, pilates, otåliga promenader, patrick rothfuss blogg, hjälplöst genomgående av mina likes på tumblr
 
Jag längtar bara så himla mycket till imorgon
Har för många drömmar. jag vill så gärna bli yogalärare med hemodlade citroner och jag vill så gärna bli jurist och jag vill så gärna bli författare i en stökig lägenhet i stockholm och det är det här som förstör mig
Jag är en drömmare för jag vet att när jag väl sitter där i riksdagen så kommer jag drömma om något annat och när jag väl lärt mig huvudstående hundbarnetsolhälsningen så kommer jag ändå vilja ha någonting nytt.
 
Och jag vill bara att september ska ta slut. jag vill fylla sexton och jag vill att anna kommer hem och jag vill jag vill jag vill jag vil lallt men sitter ändå här och låter tiden försvinna 

livet

Börjar 11 imorgon
BÖRJAR KL 11 IMORGON TACK GUD FÖR SÖMN OCH VILA
OCH INSTÄLLDA MENTORSTIDER
tack daniel och lars*
 
Imorgon är min sista dag innan: långhelg!!!!!!!!!!!!!!!!! Vi har studiedagar torsdag-fredag och jag ska:
- sova
 
Mår så otroligt dåligt när jag har sovit för lite, kan inte fungera, orkar ingenting, blir helt död inombords och utanpå. Men nu får jag sova. och träna. och fylla 16. och fylla min kyl med dadlar och selleri.
Och vet ni det första jag ska göra på min födelsedag är att beställa rawfood från internet 
 
image

raw cacao powder

image

Nu måste jag fortsätta plugga historia och sluta vara inne på lost-taggen på tumblr d är inte hälsosamt

Hoppas ni också har någon for mav ledig dag att se fram emot, kram

 


Lost in the light

 
Det är fredag eftermiddag.
 
Tror på allvar att det är min mest sagda mening här på bloggen.
 
Men det är fredag eftermiddag och jag är helt slut. Inte för att jag tränat (haha) eller för att jag haft en lång, slitsam vecka, utan för att jag..... var på kulzenska och åt världens största hallon och blåbär-paj. god knows it's weekend.
Nej men jag har haft en jättebra vecka, en jättestressig vecka men, en bra vecka. Har stressat mig själv till handskak och hetsat upp mig över småsaker, rört ihop allting och sedan löst det i mitt huvud. gått på yogan och ätit äpplen. Läst om riksdagen i skolan. somnat vid 10. gått upp vid 6. 
 
Såg idag (på psykologin) (jag är en fruktansvärd människa) på Patrick Ruthfuss blogg att han släppt sitt nyaste verk som talbok, så jag funderar på att springa riktigt långt imorgon och lyssna. "The slow regard of silent things" heter den och jag skulle kunna skriva hela handlingen men ingen bryr sig och ingen vet nog ens vem Ruthfuss är så ja. (han har skrivit the name of the wind)
 
BLoggen, bloggen: Förra fredagen läste jag ut Gudfadern!!!!!!!!! och jag saknar redan Vito Corleones ljuva stämma i mitt huvud. Vi läser en bok som heter Eureka Street på engelskan och så långt jag har kommit handlar den om två alkoholiserade irländare i 30-årsåldern, men jag tror faktiskt att den har potetial att bli lite bättre. Med tanke på min erfarenhet av Böcker Rekommenderade Av Skolan (!Vinterviken" och "Kim Novak badade aldrig i Genasarets sjö")... så är det kanske inte så konstigt att jag varit rätt negativ nu i början. Vi får se hur den blir helt enkelt.
 
 
kram <3
 

the t-shirt you sleep in

 
det är lördag morgon, jag vaknade av mig själv vid åtta imorse. (drömde att jag var i paris.) det är en sån där septembermorgon då man känner att det är höstens första dag, min kusin fyller 12 och jag hittar ljusgula björklöv på gatan
 

the veins of my city

 
Det är fredag eftermiddag och jag har humörsvängningar
Planer:
-läsa ut gudfadern
-äta glass
 
imorgon är jag ensam hemma och ska göra grönkålschips. sist jag gjorde grönkålschips luktade det bränd kål i hela huset resten av veckan. vågar inte säga någonting till diverse familjemedlemmar om mina planer men passar på nu när jag är ensam. återkommer med resultat. kram

10 sep

 
-historialektioner i en sal full av jordglober
-orientering i spöregn och skratt under hoodieluvor och kontroller
-en katt att ta tupplurar med
-experimentmuffins som inte blev så goda
-sovmorgon där jag går upp tidigt för att äta bananpannkakor till frukost
-möblera om rummet och få helt nya perspektiv
-rota upp långa halsdukar från lådan i källarem
-bli sådär barnsligt förväntansfull till födelsedagar
-planera stockholmsresa med klassen
-val
-lagra äpplen i skåpet (.....)
-gudfadern som jag snart har läst ut
-världens finaste hand i min på väg hem från bussen

mer av lund

 
Bara för att det var så fint i skåne. har nog fortfarande inte vant mig vid att vara enda barnet hemma och gustaf undrar nog vart anna är och jag går till stagg varje morgon och har matte svenska psykologi men vad ger jag mig själv för diagnos? är inte ensam
är inte ensam men varför drömmer jag stressdrömmar och vaknar vid 6 och är trött hela tiden

Veggies

 
Äntligen får jag sätta mig ner och blogga. Har haft en relativt händelserik helg, så det är superskönt med en lugn måndag nu. Att börja veckan med sovmorgon (även om jag går upp i stort sett samma tid....) är så otroligt underbart. Nog om detta för nu ska jag prata om vad jag åt till middag! (alla: JAAAAA) 
 
Vi var inne i en random mataffär i Lund och köpte havregryn och bakpulver och sånt till annas nya lägenhet när jag hittade grönkål i grönskasavdelningen. Älskar skåne. Så ikväll gjorde jag en marinerad grönkålssallad och bönor, broccoli, quinoa, äpple och avokado. Börjar bli lite rädd att jag fått järnbrist (eller så har jag bara lyckats bli död inombords) så den här veckan blir det mkt spenat haha.
 
Vilka är mina läsare? Vad gillar ni för mat?? VAD ÅT DU TILL MIDDAG BERÄTTA

Lund och Anna

 
Ljus, ljus, ljus. och nya lägenheter i skåne

quiet company

 
Den här låten ger mig rysningar och livsinsikt och det är det enda jag vill ha.
 
All the very best of us string ourselves up for love
All the very best of us string ourselves up for love
All the very best of us string ourselves up for love
All the very best of us string ourselves up for love
 

only hold till your coffee warms


 
Andra inlägget i den nya kategorin tillängnas: kaffe
Att dricka kaffe är något jag vet inte är bra för mig och något jag vet är bra... för ... mig. Jag älskar verkligen kaffe. Det är inte bara en dryck, det är inte bara en smak, att dricka kaffe är en hel händelse i sig. Jag tycker det är roligt på något sätt. Och för ett litet tag kan man låtsas att man är en hårt arbetande journalist som unnar sig det svarta guldet. (observera att jag aldrig skulle säga "det svarta guldet" själv) Men jag vill ju bli jurist nu för tiden så får väl börja låtsas att jag är en hårt arbetande sådan istället.
 
Eftersom en bild inte är tillräckligt stimulerande för mig så lägger jag upp min middag också:
 
 
Risotto med broccoli , svamp, morötter och färsk timjan från trädgården
Är helt såld på risotto sen jag åt det i Paris, det är bland det godaste jag vet.

Kale

 
Första inlägget i den nya kategorin tänker jag ägna åt min favoritingrediens. Grönkålen!
 
Förra veckan var jag inne i mataffären och såg att de hade färsk grönkål i hyllan, något som ALDRIG händer förutom vid jul. Självklart blev jag helt till mig men beslutade att köpa det dagen efter. Gick hem och tänkte jättemycket på vad jag skulle kunna laga för roliga saker nu, när jag har tillgång till färsk grönkål.
 
Dagen efter. GRÖNKÅLEN VAR BORTA!???? Jag frågade en anställd person och han sa nej vi har inte det idag och besvikelsen skäljde som en våg över mig. Varför?? Varför ge mig falska förhoppningar??
 
Så fram tills den dagen då jag lyckas med att odla min egen grönkål, kommer jag bli fast med fryst. Men det är bra det också! Fryst grönkål fungerar utmärkt i smoothies! En gång förra julen testade jag faktiskt det här receptet med färsk, men det blev alldeles för tjockt... Så, mitt första recept jag publicerar här på bloggen är en grön smoothie. Frukta inte färgen, den är hur god som helst och en riktig ämnesomsättningshöjare. Perfekt efter skolan när man känner blodsockret sjunka och kaffesuget värka i huvudet. Stå emot! Drick upp din kål!
 
1 stort glas:
 
- En halv banan
- 1,5-2 dl fryst grönkål (tinad=krämigt, direkt från frysen=isigt)
- Lite mindre än 1 dl grekisk yoghurt (eller vanlig naturell yoghurt)
- 1 dl mjölk av valfri sort
- Juice av en halv citron
- Cayennepeppar
 
Mixa allt! Cayennepepparen är för lite s.k sting och det är jättegott (och bidrar till allt det där med ämnesomsättningen) så var inte rädd för att ha i det! För hela infon kring det här receptet kolla på den här videon!
 
(recpetet är urspringligen från min pilates-gud blogilates.com)

Ny kategori

Hej bloggen! Jag insåg häromdagen hur konstigt det är att jag inte har en mat-kategori. Så nu har jag beslutat att ägna mer tid och skrivande här åt mitt största intresse: mat!
 
Jag kommer blogga mycket om framför allt växtbaserad mat. Trots att jag varken är vegan eller ens vegeterian så tycker jag att det är roligare med vegansk matlagning, och att äta mat jag mår bra av.
kram