Terracotta

 

Mitt rum i Nice

 
 
 
 
 
Det fanns en lägenhet på Avenue Marechal Foch där jag flyttade in när jag var 18. En stad i södra frankrike där jag firade min 19-års dag med 15 främlingar i källaren på en indisk restaurang. Jag fick en kokbok inslagen i en karta för någon mindes att jag var intresserad av vegetarisk mat. En gång sprang jag på strandpromenaden och sen badade, la min mobil på stranden, simmade ut, med kläder och allt. Sprang hem helt blöt.
 
Jag hade aldrig pluggat på det sättet innan. Aldrig haft så lösa ramar för vad jag gör, hur jag disponerar min tid. Dagarna bara gick och gick. Mitt gröna gunpowder te som jag tog med hemifrån tog slut efter en och en halv månad. Wilma drack ingefära, citron och hett vatten varje morgon och vi låtsades störa oss på att hon aldrig diskade rivjärnet. Vi hade skärbrädor av glas som var helt hemska, men ingen orkade köpa nya. Vi hade middagar hos oss med hela klassen och erik stod och rökte i köksfönstret. Vår balkong var en vinkyl även när det var jättevarmt ute. En gång stod vi på place massena och drack bubbel kl 11 och jag tänkte att det här är rätt långt från sånt jag brukar vilja göra
 
Thea såg det som motion att gå på museum, hon snittade på tre i veckan, gick fler steg än alla oss andra tillsammans. Hon läser konsthistoria i stockholm nu och jag saknar henne. och moa räknar matte och dansar i någon källare på chalmers. och jag är i lund. Jag såg en tjej i ulrikedal idag som jag tror gick i den andra klassen i Nice. Det kändes som en av annan värld, som att det inte hörde hit. Men det är en del av allt jag gjort och det är så fint, det är en period i mitt liv jag tror jag alltid vill bära den med mig
 

(mari andrew bild)

 
 
 
 
Det är sent men det gör ingenting. Jag har sovit så mycket idag. Jag har en ny spellista som är så mycket, som gör mig lugn. Big thief är så himla bra. Jag pratade med moa och handlade sent, gick långsamt runt på ica och lyssande på shark smile. det slaskregnade på vägen hem men det gjorde inget
 
Imorgon ska jag vara på Ekonomicentrum 09.15 och jag tycker det känns ganska bra. Kan se fram emot att bara att få förlora mig i mattetal ett tag nu, i logik. I att koncentrera mig på en uppgift och lösa den. Jag är så trött på att analysera saker. ( i allmänhet )
 
Jag har haft en lite stökig helg men det har varit kul. I fredags var vi i Malmö och hittade oss själva på en kareokebar med en massa främlingar, hamnade sen på grand och dansade till oasis. (japp) Igår en jättelång förfest, det bästa var kanske att någon hade en tävling där man skulle rita en fungerande cykel på 15 sekunder. Jag vann inte. Sen dansade vi. Rita och dansa. Det är bra
 
och att sova. det är det bästa som finns. Någon frågade mig vad jag gillar att göra på helgen och jag sa "sova" helt ärligt. Det är det jag gillar mest med helgen, ta igen sömn. 
 
Intressant inlägg det här blev.. Vet inte vem som läser den här bloggen, vet inte riktigt varför jag har den. Men vet att jag tycker det är kul att skriva lite, att dokumentera lite. Att läsa gamla inlägg och tänka på den jag varit, och skriva nya men som visar lite vem jag är nu. Det är väl bra att ha lite hobbies, lite projekt. 
 
Godnatt och välkommen nya projekt, nya kurser, ny termin, nytt glitter i ögonen typ
 

Dikt :)

 
Det du egentligen vill säga,
 
 
Jag drivs av något annat,
jag existerar bara på känsla
 
 
Jag gör allting för att komma dit och när jag väl är där vet jag inte var jag 
 
 
ska göra av mig själv
 
 
 

Lite bilder och nafta

 
Hej bloggen. Skriver min sista hemtenta i stats nu.
 

Söndag


 
 

Kul

 
Tycker att det är lite roligt med projekt. Igår var jag hemma och pluggade och min morgon var så fin. Det snöade.

 
 

Fredag eftermiddag

 
Har svårt att somna och det jämnar ut sig i kaffe och i te. Lyckan i att vara tillbaka är på många sätt större än stressen över skolan. Det tar ett tag att komma in i det, allting. Jag ger mig själv en startsträcka på några dagar.
 
Förutom det så vill jag utmana mig själv mer den här terminen. Se om det går att jobba lite hårdare, koncentrera mig mer på det jag tycker är intressant på riktigt. Hålla fast i det jag vet att jag behöver och sen försöka tänja på vissa andra gränser. Det kommer bli mycket men jag tror jag är i en fas där jag vill ha mycket. Jag vill se saker hända.
 
 

Tågresa

 
Åkte tillbaka. Tittade på solen. Jag läser en bok som är fantastisk. Den har fått mig minnas hur mycket jag älskar att misshandla böcker med kärlek. Stryker under ord, viker sidor, knäcker pärmen. Får den kännas läst. Läser samma stycke om och om igen. 
 
 
Nu ska jag plugga