/igår

Ville bara uppdatera lite. (Och säga att jag sov jättebra inatt) 
Jag ska köpa nya löparskor snart. Ser fram emot det mycket mycket! Är inte säker på vilka jag vill ha men det känns säkrast (och snyggast) med Nike igen. Vet ni några bra? Ugh vill helst av allt ha de neongula Nike free run.

sleeping skills/looking for alaska

 
Hejsan. Den senaste tiden har jag sovit lite dåligt, och undrar om ni har några bra tips/saker ni brukar göra för att somna på kvällen? Tror att jag bara är stressad, och det suger för jag b e h ö v e r verkligen min sömn.
Iallafall, till inläggets poäng: jag fick hem min bok idag!
Looking for Alaska sägs vara riktigt bra och jag har läst en annan bok av John Green som jag tyckte om.
 
(En stor anledning till att jag beställer ganska mycket saker är att jag är en sucker för överraskningar, haha.) 

sunday

 
Idag har jag pluggat. Hela åttonde klass handlar egentligen bara om en sak: plugg. Och det suger, men man måste göra det endå.
Var också ute och gick en sväng. (egentligen två svängar efter som jag var ute för typ 30 minuter sen också)
Tog med kameran första gången, men det var så kallt så det blev imma på filtret och mina fingrar klarade max 30 sekunder utan vantar så, ja. Fotografkarriären får nog vänta några månader.
Hejdå nu ska jag plugga lite mer.

tumblr-favoriter just nu:

 
 
 

light

Det bästa plagget jag vet är långärmade bomullströjor. (Gud vad jag hatar ordet "plagg")
Har en vanlig svart som jag gillar speciellt mycket, och jag har letat efter en ungefär likadan fast vit men inte hittat den perfekta. Så gick jag in på Bikbok i kalmar och där hängde den. Kritvit, tunn, lite lite genomskinlig och alldeles, alldeles underbar. (här någonstans börjar jag låta som Askungen)
Men iallafall. Så där ser den ut ↑
Köpte också nya svarta jeans: (dr.denim, hur bra som helst) Mina gamla har ett litet hål i sig från när jag trillade med cykeln en höstdag när Moa och jag skulle hem på lunchrasten.
Fick även med mig en tygpåse hem idag efter konfan.
 
/26 januari 2013

"om man vill kan man låtsas att det är sommarlov"

 
Idag är det lördag, solen lyser in genom fönstret, jag har varit inne i stan på konfaundervisning och ätit lunch med Anna. 
 
172 dagar till Jersey.

wireless

 
Idag kom äntligen min fjärrutlösare i brevlådan. Förväntade mig inte den förren i slutet av veckan, så det blev en riktig överraskning! Eftersom jag har en Nikon D3100 och de av någon anledning bestämde sig för att inte lägga till någon IR-funktion i den, så kan jag inte ha en "vanlig" fjärrutlösare. (Som i stort sett bara är en liten knapp som man håller i handen.) Beställde då den här från eBay. Har inte testat den så mycket än, men tror den funkar bra!

21 januari (dagen efter moa fyllde 15)

Hej. Idag är det måndag, min Elle kom tillslut, jag har druckit kaffe, vi har sett på Grey's Anatomy och jag ska snart träna.

/best western


Har spenderat söndagen med att kolla på en friidrottstävling i Växjö. Hängde mest med för att jag inte kände för att vara ensam i 5 timmar, men det var faktiskt riktigt kul. Anna sprang 3000 m vid kl 7 och vi kom dit vid halv 4 någon gång, så hann se en hel del.
Är så himla glad att jag började med friidrotten, ska bli kul att se om jag kan tävla själv någon gång!
P.S - Sitter i bilen på väg hem just nu, tror det här är mitt livs tredje mobilblogg haha!

/french classes

 
min uppdatering < saharaöknen Hej allihopa. Skulle kunna säga att jag inte bloggat för att jag haft mycket att göra men ärligt talat så har jag inte gjort så mycket. Tränat. Pluggat. (Min bästa förmåga är nog att jag kan lära mig typ 20 glosor på en kvart...) Varit i skolan och fryst häcken av mig. 
 
P.S - Har beställt en fjärrutlösare som borde komma någon gång nästa vecka, = mer outfits osv!

stuff

 
1. Min älskade gitarr som jag älskar 2. Mina Elle + ensam Vogue som jag köpte i Italien (stör mig på att den inte är lika lång som de andra) 3. Lite bättre bild på min kånken som jag fick i julklapp, den har ersatt Kebnekaise-tygpåsen i rollen som skolväska nu, haha.

tumblr-favoriter just nu:

 
 

läkare utan gränser

Som de flesta dagar så bläddrade jag igenom tidningen och fastnade för det här repotaget om Haiti.
Tre år efter den kraftiga jordbävningen: De har ännu inte byggt upp infrastrukturen i Port-au-Prince. 350 000 människor bor fortfarande i tältläger där det inte finns någon fri tillgång till rent vatten, sjukdomar sprids och övergrepp inte direkt är ovanligt.
DN:s journalister skriver om de bristande resurserna, alla pengarna som Haiti lovades men bara fick ut hälften av och hur omvärlden "tröttnat" på katastrofer och om hur hjälporganisationerna har åkt hem.
Allt är så, så hemskt och överväldigande. Erkänn, hur mycket har du tänk på Haiti sen den där intensiva veckan i januari 2010?
Jag är medveten om att det inte är lätt att styra upp världen. Det är inte lätt att skapa fred och det är inte lätt att utrota urättvisan. Men det är lätt att vara tacksam. (och kanske skicka lite pengar till numret ovan)
 
Det blev också klart för mig hur stort ansvar journalisterna har, att visa världen vad det egentligen är som pågår. Och det är precis sådana här repotage jag vill skriva när jag blir äldre. Anledningen till att jag vill bli journalist.
 

/Rome


4 januari

 
Den klassiska fotorundan. Fint väder idag.
...
 
Alltså hahaha har blivit så sjukt dålig på att formulera mig. Kan inte skriva någonting längre. 

we used to be closer than this

The xx – Chained
The xx – Intro
The xx – Angels
The xx – Crystalised
 
Bara lyssna.

new in

Planerade egentligen inte att köpa den här, men på nyårsaftonen 2012 blev den min. Har hur många sådana här tunna blus-skjortor som helst, kan aldrig få nog haha! 

halo

 
Har hört om och sett bilder på ljusfenomenet "halo" som sker runt månen eller solen. (länk) Det verkade så himla häftigt och jag tänkte "En sån vill jag se innan jag dör!" Så gick jag ut häromkvällen och såg en enorm cirkel runt månen. Fattade inte riktigt först men frågade Anna och hon sa att det var en halo. Det var utan tvekan det coolaste jag sett. Trodde inte det skulle bli bra bilder eftersom det var så mörkt, men de blev jättebra av någpn anledning!
 
P.S - ska göra något åt min header, orkade inte göra någon snygg nu så tog en gammal tumblr-banner...